L’ACPG arriba als 181 mitjans associats en paper i digitals

 

L'Associació Catalana de la Premsa Gratuïta ha modificat el seu organigrama amb l'objectiu de reforçar l'estructura tècnica de l'entitat, potenciar els seus serveis i aconseguir créixer en nombre d'associats i presència pública. D'aquesta manera, Josep Ritort, president des de l'any 2007, passa a ocupar una nova secretaria general i cedeix la presidència a Alfons Udina, editor de La Fura del Penedès, que fins ara ocupava la vicepresidència primera. Al mateix temps, l'editor Jordi Font substitueix Antoni Vilà com a vocal de la junta.
La nova organització ha estat aprovada aquest matí durant la XII Assamblea General que ha tingut lloc a Sant Vicenç de Montalt (El Maresme) coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari del setmanari Capgròs, una de les capçaleres maresmenques que formen part de l'ACPG, juntament amb El Tot Mataró, 3 Viles, La Clau i Tribuna Maresme.
Entre els principals reptes que s'ha fixat l'ACPG de cara al pròxim curs hi ha el d'incrementar el nombre d'associats a la divisió digital, projectar el sector de la premsa gratuïta a través de les jornades internacionals i crear una nova plataforma multimèdia de producció de continguts que serveixi com instrument d'innovació i millora del model de periodisme de proximitat.
Alfons Udina, nomenat president de l'ACPG, és diplomat en Márqueting i en Tècniques de Comunicació. El 1982 va fundar el setmanari gratuït del Penedès, La Fura, del qual n'és des d'aleshores l'editor. Ha ocupat la vicepresidència primera de l'ACPG des del 2007, quan Josep Ritort va ser nomenat president en substitució de l'editor de Mataró, Mateu Ros.
L'Associació Catalana de la Premsa Gratuïta està integrada per 181 associats, dels quals 125 són de premsa escrita i 56 de premsa digital. La tirada conjunta de totes les publicacions integrades a l'ACPG supera els 3 milions d'exemplars i comptabilitza una audiència de més de 4,5 milions de lectors.

Edicions locals