La plaça Catalunya i el parc de Ca l’Estrada, escenaris de la nit de la revetlla de Sant Joan

Més d’una desena d’entitats de la ciutat han organitzat per Sant Joan activitats per a totes les edats amb l’objectiu de gaudir de la nit més curta de l’any

La celebració de la nit més curta de l'any arriba de nou a Mollet de la mà de més d'una desena d'entitats de la ciutat que organitzen activitats per gaudir de l'arribada del solstici d'estiu. Aquesta celebració, però, enguany comptarà amb dos llocs de trobada: la plaça Catalunya i el parc de Ca l'Estrada, ja que actualment el tradicional espai d'aquesta revetlla, el pla de les Pruneres, està en obres. En aquest sentit, la festa començarà a tocar de plaça Catalunya amb una gimcana infantil poc abans de les 19 hores.

Una mica més tard, al voltant de les 19.30 hores, començarà el ball de sardanes a la plaça Catalunya, aquest cop amb la música de la Cobla Sabadell. I mentre a plaça Catalunya es celebra la revetlla sardanista, la cercavila portadora de la Flama del Canigó sortirà de l'avinguda Antoni Gaudí. Per això, la ballada de sardanes constarà de dues parts. I és que entre ball i ball arribarà la Flama del Canigó a plaça Catalunya, on es lliurarà el foc a aquelles entitats que vinguin a Mollet a buscar-lo per il·luminar les seves fogueres. Acabat el pilar de benvinguda dels Castellers de Mollet, els parlaments i el repartiment de la flama, les sardanes continuaran sent les protagonistes a la plaça.

Després de les 22 hores, la festa es traslladarà al parc de Ca l'Estrada amb una cercavila que recorrerà els carrers de la ciutat. Arribat a aquest punt, tindrà lloc un sopar popular, on no hi faltarà la tradicional coca, seguit de la Nit del Callicant i l'encesa de la foguera, dos actes tradicionals en aquest nit molletana. La revetlla continuarà amb música de la mà de l'orquestra Top Secret i diversos djs, que allargaran la festa de Sant Joan fins ben entrada la matinada.

 

Edicions locals