El premi Vicenç Plantada guardona un treball sobre els esplais de Mollet

Noelia Haro i Núria Flores, autores del projecte, han reconstruït la història d’aquestes centres durant la seva investigació

Dues noies que de petites van participar en els esplais molletans van decidir fer un homenatge a aquests espais en el marc del seu treball de recerca. Divendres, el jurat lliurava el Premi Vicenç Plantada a les autores del projecte: Núria Flores i Noelia Haro, que no va poder assistir a l'acte i va recollir el premi la seva germana. Flores explica que en el treball "reconstruïm la història dels esplais fins ara, així com les etapes per les que han passat aquells que encara estan actius i altres que han desaparegut". Precisament, les dues alumnes del Sant Gervasi ressalten "la important tasca que fan els esplais a l'hora d'educar" i asseguren que "sense l'ajuda dels monitors el treball no hagués tirat endavant, ja que hi ha poca informació".

A la convocatòria, però, es van presentar tres treballs més: un sobre la integració dels immigrants, de Rocío Toro i Sònia Abad; un altre sobre la qualitat ambiental, d'Alfons E. Guerrero; i un tercer escrit integrament en angles sobre les masses aquàtiques de Mollet, d'Edgar Oliva i Eduard Puente. En aquest sentit, el director del Centre d'Estudis Molletans, Jordi Bertran, assegura que va ser difícil triar al guanyador: "Podríem dir que hi havia un empat tècnic, però els petits detalls ens van fer decantar, com ara la novetat de la proposta triada".

 

Edicions locals