La diversitat de religions a Mollet centra les jornades del Centre d’Estudis Molletans

El centre molletà va organitzar diverses xerrades entorn aquesta temàtica així com una taula rodona amb la participació de representants de la comunitat islàmica, l’església evangèlica, els testimonis

Una conferència entorn les claus i perspectives del diàleg interreligiós donaven la benvinguda als participants en les jornades de reflexió que el Centre d'Estudis Molletans va organitzar aquest cap de setmana. En concret, la xerrada va anar a càrrec de Joan B. Martínez Porcell, degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya i catedràtic de la Universitat Ramon Rull. En aquest sentit, Martínez Porcell va explicar que no només s'ha de potenciar el diàleg i la integració sinó que també s'han de "trobar claus per conviure amb els no creients". Així mateix, el catedràtic va explicar que les claus d'aquest diàleg interreligiós són "les activitats vitals dia a dia, la coneixença i evitar actituds extremes, com la intolerància".

En el marc d'aquestes jornades també van participar representants de la Generalitat de Catalunya, que van parlar de la laïcitat i la acció del Govern, així com membres del Centre Unesco a Catalunya, que van realitzar una conferència sobre diversitat religiosa i cohesió social. Finalment, les jornades van acabar amb una taula rodona amb la participació de representants de la comunitat islàmica, l'església evangèlica, els testimonis de Jehovà i l'església catòlica.

 

 

Edicions locals