El programa ‘Al teu costat’ realitza una festa de cloenda al centre cívic l’Era

La festa va comptar amb bona part de voluntaris i persones grans que participen en aquest projecte. Actualment el projecte té 23 voluntaris i 43 persones grans que se'n beneficien.

Una seixantena de persones es reunien ahir a la tarda al centre cívic l'Era per celebrar la festa cloenda del programa "Al teu costat", un projecte que servei per donar suport a persones grans que viuen soles o que no tenen ningú que se'n faci càrrec. D'aquesta manera els voluntaris, com la Marisa Sánchez i la Agustina Vives, visiten els avis, oferint-los suport afectiu i amistat i els ajuden a realitzar algunes tasques, com ara anar al metge. "A canvi reps afecte, estima i un gran recolzament", explica Sánchez i afegeix: "Ells també cuiden de tu". En aquest sentit, Vives assegura que gràcies a aquestes sortides va sortir d'una mala etapa i recomana a la gent que s'apunti al programa.

Els voluntaris, però, no són els únics que gaudeixen de la jornada. Avis com la Maria Martínez o l'Aurora Merçè Ramírez reben la visita de les seves acompanyants. Martínez ja ha tingut diverses voluntàries i guarda un record molt especial de cada una d'elles. En aquest sentit, Ramírez explica que al sortir de passeig amb la noia que li fa companyia "em vaig espavilar".

El programa va començar ara fa uns anys en el marc del programa "Avi com estàs". Així, segons la regidora de Serveis Socials, Carme Guarro, l'Ajuntament visita a persones de més de 75 anys que viuen soles o en companyia per veure com estan. Fruit d'aquest programa, que ja visita més de 3.500 avis, Guarro explica que els tècnics es van donar compte que la gent gran es sentia sola i van començar "Al teu costat", on persones voluntàries fan companyia a aquestes persones grans, i creen un vincle. "Donen el seu temps i amor a altres persones", especifica la regidora, i afegeix: "Aquest és un projecte de futur".

 

Edicions locals