L’ADC organitza una xerrada per parlar dels errors en els hàbits alimentaris

Marta Ros, dietista llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments, va explicar als presents alguns paràmetres que cal seguir a l’estiu

La secció local de l'Associació de Diabètics de Catalunya tancava dijous a la tarda el cicle de xerrades d'aquest curs amb una conferència sobre els principals errors en els hàbits alimentaris. En aquest sentit, la xerrada va anar a càrrec de Marta Ros, dietista llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments, que, després de fer una introducció del decàleg dels aliments saludables, va explicar als presents cap a quins paràmetres alimentaris està evolucionant la societat i quines recomanacions cal seguir a l'estiu per no tenir hipoglucèmies i consumir els hidrats de carboni necessaris.

I és que picar entre hores i no menjar els productes adequats són els principals problemes amb els que ens trobem a l'estiu, segons Marta Ros. La dietista va oferir als participants en la xerrada una comparativa amb refrigeris saludables com a "alternatives a algunes "bombes" alimentaries". Per això, Ros recomana per aquests dies de calor una dieta refrescant on els diabètics prenguin "les racions d'hidrats de carboni necessaris", però també va explicar que cal prendre aigua i fibra.

La dietista va acabar la conferència explicant una dieta que havia organitzat als participants durant un mes, però va assegurar que "cal adaptar-la a cada persona".

 

Edicions locals