L’AMPA del CEIP Joan Abelló es suma a les protestes per demanar la construcció del quart Institut d’Educació Secundària a La Vinyota

La Generalitat de Catalunya ha ofert a la ciutat, en el marc de la nova Llei d’Educació, la possibilitat de crear dos Institut-Escola (3-16) en comptes de construir un nou institut. Les AMPA’s no es mostren contraries a la construcci&oa

Després de les iniciatives de les associacions de pares i mares del CEIP Sant Vicenç i el CEIP Princesa Sofía, l'AMPA del CEIP Joan Abelló s'ha sumat a la protesta engegada conjuntament amb la coordinadora d'aquestes entitats per reclamar la construcció del quart institut d'educació secundària (IES) de la ciutat. En aquest sentit, els pares i mares estan recollint signatures per reclamar que la construcció d'aquest centre sigui una realitat. I és que ara fa uns dies la Generalitat de Catalunya oferia a la ciutat, en el marc de la nova Llei d'Educació de Catalunya, la possibilitat de crear dos Institut-Escola (anomenats 3-16 perquè els alumnes fan el cicle d'educació primària i secundària obligatòria al mateix centre) en comptes de construir un nou institut. Les AMPA's, però, no es mostren contraries a la construcció d'aquestes escoles anomenades 3-16 però creuen que el nou institut és necessari.

Segons un comunicat del PSC, partit que forma part del Govern municipal, el Consell Escolar (format per grups polítics, sindicats, AMPA's, centres públics i privats i professorat) es va reunir a finals de maig per valorar la proposta de la Generalitat i es va decidir optar pels centres Institut-Escola. Així mateix, segons el PSC, la regidoria d'Educació va mantenir una reunió informativa amb els centres públics de primària una setmana més tard on tots els directors es van mostrar a favor del projecte, a excepció del director del CEIP Joan Abelló. Tot i estar d'acord amb la proposta, els directors asseguren, en el marc de la reunió, que els dos nous centres han de garantir la cohesió social entre els centres públics de la ciutat i que, com a mínim, un d'ells s'ha de situar a la zona Can Pantiquet-La Vinyota. Segons els socialistes, els Institut-Escola "donen un valor afegit a l'Escola Pública i unifica els alumnes de 3 a 16 anys amb el mateix centre i sota la mateixa direcció i el mateix projecte educatiu".

Divergències entre partits polítics

En aquest marc, el PSC acusa a ICV de "crear malestar dins de la comunitat educativa, a través de la utilització partidista i personalista per part de dirigents local d'algunes AMPA i Escoles de la ciutat". I és que la secció local d'ICV va ser una de les primeres en mostrar-se en contra d'aquest acord de creació de dos Institut-Escola i descartar la construcció del quart IES ja que consideren que aquest quart centre de secundària és necessari per "les previsions de creixement de places escolars a partir dels 12 anys, per donar resposta al desequilibri territorial de l'oferta en aquest segment educatiu, i per garantir la cohesió social, la igualtat d'oportunitats a les famílies i la desmasificació dels altres tres instituts existents a la ciutat". Per la seva banda, EUiA demana més informació i que la decisió final sigui "consensuada".

 

Edicions locals