Adrià Lorente: ‘En Moll Fer és un regal que fem a la ciutat’

Nascut fa 27 anys a Mollet, Adrià Lorente fa quatre que és president de la Colla de Torrats. És mestre d’educació física i les seves metes com a president de la colla torrada són continuar amb la líni

Nascut fa 27 anys a Mollet, Adrià Lorente fa quatre que és president de la Colla de Torrats. És mestre d'educació física i les seves metes com a president de la colla torrada són continuar amb la línia actual i aconseguir que la gent s'hi involucri cada cop més. Enguany, l'entitat presenta mascota.

Coincidint amb els 15 anys de la colla s'acaba de presentar la mascota dels Torrats: el "Moll Fer". Per què una mascota i per què aquesta?
Es va considerar que hi havia un buit pel que fa al bestiari de les festes a Mollet. La idea és crear una imatge amb la que la gent s'identifiqui amb el poble i la nostra colla. Aquesta mascota, la d'un peix, sorgeix de la idea que a Mollet, què més significatiu que el Moll? I a més, aquest és ferotge, per això el nom de "Moll Fer". És un regal que fem a la ciutat, per a que la gent l'associï a la festa.

Qui l'ha dissenyat?
La Dolors Sans, de Vilafranca. No és la primera bestiola que crea, ja n'ha fet unes quantes. Vam buscar diverses persones i empreses que es dedicaven a fer aquest tipus de ninots i la que més ens va agradar va ser la Dolors.

Quina serà la personalitat o el tarannà del "Moll Fer"?
En principi, serà ferotge. Llençarà aigua, foc i vi. El vi, per fer honor a la nostra colla de Torrats, i l'aigua i el foc com a elements de festa, especialment el foc perquè impressiona molt. Està creada per divertir i engrescar la gent, esperem que funcioni. També cal dir que hem creat una llegenda al voltant del peix i un auca on s'explica la seva aparició a Mollet, i ens agradaria que aquesta historieta pogués arribar a les escoles per tal que els nens coneguin els orígens d'aquesta mascota. Al cap i a la fi, els petits són el nostre futur i ens agradaria que pensessin que el "Moll Fer" ha format part de Mollet des de sempre.

Quin paper jugarà aquesta mascota durant les festes majors?
Enguany farem el bateig per presentar-la el dissabte de Festa Major, després del pregó a la plaça Prat de la Riba. I tenim previst que surti una vegada cada any, depenent dels actes que tingui en aquella ocasió la festa. També està contemplada la possibilitat de fer-la sortir per les festes majors d'hivern, per Sant Vicenç.

Creieu que el fet d'aportar una mascota des de Torrats pot crear alguna rivalitat amb els Morats?
En cap moment l'objectiu del "Moll Fer" és provocar rivalitat entre colles, perquè des de sempre hem intentat anar paral·lels, tot i tenir algunes proves i activitats diferents. El que volem és tot el contrari: sumar tothom a la festa. Sempre hem apostat per una rivalitat sana.

Hi ha novetats pel que fa a la Festa Major dels Torrats?
Referent a les activitats conjuntes entre colles encara ho estem parlant, però està confirmada la festa conjunta. L'any passat es van fer dues nits de colles i aquest any serà una de sola i tots junts. Les nostres actuacions confirmades són La Limoncello i La Kinky Beat. Pel que fa a Torrats, els nostres actes es consoliden i n'apareixen de nous com el Torratasques infantil. Apostem per fer festa també amb els nens.

 

Edicions locals