L’ISPC acull la graduació de 945 Mossos d’Esquadra i 691 agents de la Policia Local

Reforçar les plantilles policials de Catalunya és el principal objectiu d’aquesta promoció, la primera després de finalitzar el desplegament del cos dels Mossos d’Esquadra a tot Catalunya

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) acollia aquest matí la graduació de 945 Mossos d'Esquadra i 691 agents de la Policia Local, que ara hauran de començar un any de pràctiques. Una promoció que destaca per ser la primera després de finalitzar el desplegament del cos dels Mossos d'Esquadra a tot Catalunya i que tindrà, com a principal objectiu, reforçar les plantilles policials de Catalunya. La 22a promoció, a més, es caracteritza per l'augment de dones aspirants. Així, un 27,6% dels agents del cos dels Mossos d'Esquadra són dones, mentre que en la Policia Local, el percentatge es redueix fins al 12,99%.

La finalització del desplegament dels Mossos i la seva tasca en el si de la societat han estat dos dels eixos dels discursos institucionals. El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat "l'esperit i la vocació del servei a la comunitat" dels cossos de seguretat, i ha afirmat que "en tot moment el cos dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local tindran el suport del Govern i la majoria social de Catalunya". "La policia de Catalunya és reconeguda per la seva formació, professionalitat, eficàcia i proximitat i continuarà sent així", assegurava Montilla. Així, el president també ha destacat que "la Catalunya d'avui és més complexa que fa 25 anys" i afegia: "Abans i ara tenim la mateixa missió: garantir la seguretat i protegir els drets dels ciutadans".

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha iniciat el seu discurs amb un record a les dues persones que van morir dilluns en un accident aeri a Mollet del Vallès quan estaven treballant en l'extinció d'un incendi. Saura ha centrat el seu discurs el "compromís social" d'aquesta professió i ha assegurat que "representen un pas important en el nou camí per reforçar el model de seguretat". El conseller d'Interior ha tingut paraules pels dos cossos de seguretat, assegurant que "el cos local ha de continuar sent un referent en la proximitat amb la ciutadania" i que "els Mossos d'Esquadra comencen una nova etapa, són la primera promoció del post desplegament i seran decisius pel futur del cos de seguretat".

Finalment, Carles Gonzàlez, director de l'IPSC, ha destacat el sacrifici que els aspirants han tingut que superar en aquest curs i ha assegurat que "acaba una etapa però en comença un altre on hauran de defensar els drets i les llibertats de la societat a la que serveixen".

Amb els nous agents, el cos dels Mossos d'Esquadra supera els 15.000 agents. En aquest sentit, el cos compta amb una ràtio de 2,02 mossos per cada mil habitants, mentre que al 2008 n'eren 1,91 mossos per cada miler d'habitants. D'altra banda, ja s'han realitzat les proves per seleccionar 980 aspirants que formaran la propera promoció, que iniciarà els seus estudis al setembre. En aquest sentit, el departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat ja ha anunciat que es convocaran noves promocions cada anys fins a arribar als 18.300 agents acordats en la Junta de Seguretat.

 

Edicions locals