La nova comissaria de Policia Municipal serà un referent en estalvi energètic

L’edifici estalviarà 19 tones anuals d’emissions de CO2 a l’atmosfera, equivalent a la combustió diària de 12.800 automòbils

La sostenibilitat és un dels eixos centrals del nou edifici de la comissaria de la Policia Municipal. Així ho mostra el projecte que la Diputació de Barcelona entregava aquesta setmana a l'Ajuntament, de la mà de Taller9s Arquitectes. En aquest sentit, el nou edifici estalviarà 19 tones anuals d'emissions de CO2 a l'atmosfera, equivalent a la combustió diària de 12.800 automòbils. Així, en el disseny de l'edifici s'ha optat per l'eficiència en els sistemes d'instal•lació "per aconseguir un bon comportament climàtic i una reducció del consum energètic de l'edifici del 49% respecte un edifici estàndard", assegurava la diputada d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Anna Hernández, durant la presentació del projecte. A més, l'edifici comptarà amb 3 plantes de 1.962 m2 construïts i 1.518 m2 útils i, gràcies al desnivell del solar, tindrà un doble accés.

La construcció de la nova comissaria, que podria començar a finals d'any, és la primera fase d'un projecte que inclou en el mateix espai, la plaça Martí i Pol, la creació d'una nova biblioteca central, que també acollirà un magatzem de la regidoria de Cultura i els espais logístics de la brigada de jardineria municipal. El projecte comú d'ambdós edificis estarà unit per una plaça pública que funcionarà a mode de nexe d'unió. Tot i així, l'alcalde Josep Monràs assegurava que "el projecte de la nova biblioteca estarà enllestit a finals d'any, però fins que l'obra de la comissaria no estigui finalitzada no començarà la construcció d'aquest nou equipament cultural".

 

Edicions locals