La Festa Major aplega la diada castellera

Els castellers de Mollet van tornar a participar en un dels actes més tradicionals dels darrers anys.

Un dels actes més destacat del matí de diumenge va ser el mercat de paper antic i nou. Des de fa set anys aquest mercat, conegut com El Paperet, ofereix als seus visitants la possibilitat de trobar llibres, postals, còmics o punts de llibres. La secretaria de l’associació de col•leccionistes, Montserrat Cabaroques, va explicar una curiosa iniciativa: “Hem fet una petita exposició d’alguns cartells antics de la Festa Major, d’alguns programes de cinema perquè la gent vegi quin era l’esperit de la festa fa uns anys”.

Poc després es va portar a terme la passejada en bicicleta, organitzada pel Club Ciclista Pana Lledó. Un dels membres del Club Ciclista Plana Lledó, Germán Viejo, va afirmar que “enguany hem començat una mica més tard perquè la gent tingui temps de recuperar-se de la nit anterior”.

A les 12 en punt va començar la Missa del Vot del Poble, l’acte més arrelat que marca la festivitat d’estiu a Mollet. Com mana la tradició, els gegants també van estar presents en l’església de Sant Vicenç. Unes hores després va ser el moment per a la tradicional Trobada de Gegants que enguany va celebrar la 18a edició en companyia de les colles geganteres de Tàrrega (l'Urgell), la Roca del Vallès (Vallès Oriental) i Breda (la Selva).

A la tarda també va arribar la gran festa castellera, quan es va celebrar la diada on van participar colles d’arreu de Catalunya. De fet, els molletans van estar acompanyats per la colla tarragonina Castelllers de Sant Pere i Sant Pau i pels Margeners de Guissona.

També a la tarda va començar la cinquena edició del Torratasques, que venia carregada de sorpreses. I és que el recorregut va comptar amb la col•laboració de més bars que mai: Bubu’s, El Casal, La Pruna, Bar Ébano, Cal Marfà, BCC, La Pinya, l’Endroit, La Molleta, el Life Club i el Club Bàsquet Mollet. L’organització afirma que van participar unes 500 persones. La cirereta del pastís a una de les proves més populars de la Festa Major la van posar Pedro Giménez i David Guapo, dos dels còmics més aclamats de la Paramound Comedy.

Edicions locals