“La competició fa que la gent participi més de la festa”

La cap de colla dels Morats, Anaïs Perulero, i el cap de colla dels Torrats, Marc Felices, celebren el retorn de la competició entre colles.


Torna la competició. Què us sembla?

M: La competició té la seva part positiva que fa que la gent s’apunti més a la festa. Esperem que la gent no s’oblidi de les colles.

T: No és que fos una obligació però teníem molt clar que havia de tornar. Un any més sense competició suposaria trencar l’estructura actual i buscar una de nova.


Què opineu de que els actes tornin al centre en la seva majoria, encara que sigui per la manca de grans concerts?

M: Nosaltres reivindicàvem el centre. De fet el dia de Mojinos de l’any passat vam fer un acte al centre per això.

T: Sempre hem dit que volíem tornar al centre, l’any passat va ser una de les qüestions per les que ens vam barallar amb l’Ajuntament. A més, nosaltres havíem proposat allargar la festa a l’envelat i aquest any sembla que la nova regidora s’ha posat les piles i ho ha aconseguit.


Quina activitat destaqueu de les que organitzen les colles?

M: La consolidació del Tapes Tour, un acte que es va fent gran mica en mica.

T: El Torretasques forma part de la mitologia i enguany l’acabem amb el David Guapo. I la Nit Torrada que hem apostat per l’indie electrònic.


I quina de fora les colles?

M: Per la meva vinculació amb geganters. Jo crec que totes, intentem participar a totes les activitats. Les de carrer bàsicament.

T: Les Nits del Museu Abelló.


Trobeu a faltar l’actuació d’un grup musical de renom?

M: Hi ha anys que el grup de renom ha estat fora dels estils que ens agrada. Creiem que portem un grup maco per la nostra nit, Brams.

T: Creiem més en una festa de poble. No cal portar grans estrelles perquè per portar un grup de música millor no vol dir que sigui una millor festa.


Es nota la reducció del pressupost?

M: Sí, se’ns ha notat a la subvenció i també els comerços i patrocinadors pateixen la crisi. Però bé, tenim els ingressos que treballem durant tot l’any.

T: Es nota a la subvenció. Des de Torrats hem intentat recaptar el màxim de diners durant tot l’any.

Edicions locals