Tret de sortida a la Festa Major

Avui comencen les activitats de les colles amb els sopars i les respectives festes.

El gruix dels actes de la Festa Major comença avui dijous amb la tradicional Engrescada, abans Picada, de Colles i els sopars i les festes de les colles de Torrats i Morats.

Pel que fa al programa, compta amb més de 80 actes que estaran repartits entre diferents espais com la plaça Prat de la Riba, la plaça Catalunya, la plaça Major, el parc Pau Casals, l’Envelat el parc de Can Mulà i Ca l’Estrada, aquest només pel castell de focs. La festa torna al centre però a raó de que no hi ha grans esdeveniments o macroconcerts que per motius de seguretat hagin de celebrar-se a Ca l’Estrada.

Com a novetats, el Museu Abelló obrirà un nou espai, la terrassa, per a gaudir de la música a les nits. També a les nits, la piscina de Ca n’Arimon obrirà l’espai chill out. Pel que fa als joves, s’ha trobat un nou espai per acabar les nits de Festa Major. Es tracta de l’Envelat que de 4 a 6 de la matinada acollirà una sessió de punxa discos cada nit. Una altra novetat és el doble final de festa del dimarts de Festa Major atès que l’organització considerava petit l’Envelat. Després del Ball del Fanalet, la festa continuarà a l’Envelat però també a Can Mulà amb el grup Hotel Cochambre.

Pel que fa als caps de cartell, destaca l’actuació de grups com Brams, Hotel Cochambre, La Tribu, Always Drinking Marching Band  i la del monologuista català David Guapo.

El pregoner d’enguany serà el mateix que al 2004, Toni Albà. Aquest cop però, no imitarà al Rei sinó que qui donarà la benvinguda a la festa als molletans serà José Mourinho.

El pressupost d’aquesta Festa Major s’ha reduït en un 15% respecte el del 2010.

Les colles

Pel que fa les colles, enguany sí hi haurà competició entre elles. La cap de colla dels Morats, Anaïs Perulero, va explicar que a la seva colla s’incorporen quatre escamots més. Com activitats noves destaca el Paintball i la gimcana adulta. Els Morats portaran també al grup berguedà Brams.

Les novetats dels Torrats se centren en el Torretasques. Enguany l’Always Drinking Marching Band anirà acompanyada de la Increscendo Percutas Band. El recorregut acabarà a l’envelat amb l’actuació del monologuista català David Guapo.


Podeu llegir el programa en PDF sota aquestes línies.

Edicions locals