El Museu de la Moto Isern celebra el primer any de vida

L’equipament està situat al cinquè pis del número 73 de l’avinguda Gaudí, i té com a objectiu “mostrar la història de la moto a Mollet”, segons Josep Isern, propietari d'aquest museu pioner

El Museu de la Moto Isern compleix aquests dies el seu primer aniversari, un museu que té com a objectiu "mostrar la història de la moto a Mollet", segons el propietari d'aquest equipament, Josep Isern. Des de la inauguració, el museu s'ha anat ampliant, amb l'apartat Duxon i dues motos de cross últim model. "Són úniques", explica Isern, que té intenció d'ampliar l'àmbit del museu incloent la història de la moto no només a Mollet sinó també dels voltants. I és que el Museu Isern és la primera col·lecció vallesana dedicada a la història de la moto basada, en part, en tres famílies capdavanteres en el si d'aquest vehicle de competició a Catalunya: els Isern, els Pi i els Rabassa. Centenars de peces composen aquest espai entre les que brilla una joia especial: la col·lecció de bicicletes de l'avi Isern.

Naixement d'un món
"Quan jo era petit, el 80% del poble treballava per la moto: hi havia dues fàbriques però també indústria que fabricava peces de moto", assegura Isern i afegeix: "Jo he viscut això i poc a poc vull fer un record d'aquesta història". I és que la moto forma part de Josep Isern des de ben petit: "La porto a dintre, ho porto a la sang", explica Isern.

 

Edicions locals