Mario Fernández: ‘No has de perdre de vista el lloc d’on has vingut’

És jugador de bàsquet del Kalise Gran Canaria i actualment competeix a la lliga ACB. Aquest any el Campus del CB Mollet porta el seu nom i fins el proper 24 de juliol se’l podrà trobar per les instal·lacions

És jugador de bàsquet del Kalise Gran Canaria i actualment competeix a la lliga ACB. Aquest any el Campus del CB Mollet porta el seu nom i fins el proper 24 de juliol se'l podrà trobar per les instal·lacions.

L'any passat vas assistir al campus com a convidat i ara en formes part. Què t'ha portat a fer aquest salt?
Des que era petit, com que tinc una segona residència a Lliçà d'Amunt, he intentat "deixar-me caure" per aquí durant els caps de setmana. Això va comportar que l'any passat vingués al campus com a jugador convidat i per proximitat i afinitat amb Jesús Doñate [coordinador] vam decidir tirar endavant la idea.

Què et va captivar d'aquest campus? Per què n'hi ha molts altres...
La naturalitat dels nens, la manera espontània en la que reaccionaven, la innocència... Altres campus, més massificats, estan molt marcats. L'espontaneïtat d'aquest campus em va agradar molt i vaig escollir-lo per a que portés el meu nom. A més, la resposta està sent impressionant, perquè vam omplir les places en poc més d'una setmana i hi ha llista d'espera...

Quin és el teu paper, com a jugador professional, en una activitat com és un campus d'estiu?
A part d'assistir-hi, procuro tramitar que vinguin altres jugadors durant els dies que dura el campus. L'objectiu fonamental, però, és que els nens es diverteixin durant aquests dies i que, a més a més, puguin jugar a bàsquet sense deixar de banda valors com el fair play, l'esportivitat entre ells, etc.

Quina sensació et queda participant d'iniciatives com aquesta?
Una satisfacció molt gran, perquè els nens et coneixen i et valoren. Sovint, pel fet de sortir a televisió, els nens pensen que som irreals i quan et veuen i et toquen, s'adonen que nosaltres hem sortit de pistes com aquestes, on ells juguen ara. A vegades quan entres en el món professional es deixen de banda alguns conceptes i valors, però amb els nens és tot el contrari. Et fan recordar quan tu eres petit...

On et veus en un futur?
Actualment estic molt bé a Gran Canaria a la Lliga ACB, i espero que sigui per molts anys, però el dia de demà no descarto venir a jugar aquí a prop, per retirar-me. He d'aprofitar el moment que estic vivint, en tots els sentits i m'agradaria quedar-me a l'ACB, però que ningú s'oblidi que jo també he jugat en pistes com aquestes.
Vas estar de petit en algun campus?
Sí, he estat a diversos campus. Quan ets petit passes quinze dies amb els amics jugant a bàsquet i fas altres activitats i no tens ni consciència que són vacances, simplement t'ho passes bé.

Què destacaries de la teva vida professional a l'ACB?
És molt diferent jugar a bàsquet com a activitat extraescolar, on la teva preocupació és l'escola, que passar a guanyar-te el sou per tu i la teva família. Destaco el treball, la constància i no perdre de vista el lloc d'on has vingut. L'esport no entén de memòria i ningú recorda què vas fer la temporada anterior si aquesta no ho tornes a fer.

Creus que el bàsquet professional espanyol viu un bon moment?
Sí. Ara ja no és "notícia" que un jugador marxi a la NBA, si més no, el nostre referent és el Pau Gasol i ha estat campió de la lliga...si això ho dius deu anys enrere, et tracten de tonto o ignorant. Sense dubte, el nostre bàsquet passa per un bon moment, però el jugador nacional hauria de tenir més presència dins dels equips.

 

 

Edicions locals