El president del Consell de Treball Econòmic i Social de la Generalitat parla de reptes estratègics a la ciutat

La xerrada es va realitzar en el marc del cicle de conferències del Pla Estratègic que definirà el model de ciutat fins al 2025. L’objectiu del cicle: facilitar elements de referència que afavoreixin la reflexió es

El president del Consell de Treball Econòmic i Social de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Rañé, visitava ahir la ciutat per participar en el cicle de conferències del Pla Estratègic 2025 on va fer una reflexió sobre els reptes estratègics des d'un punt de vista econòmic i social. Així, segons Rañé, els reptes estratègics que es deriven de la gestió d'un canvi compten amb dos objectius: "fer més competitiva la nostra economia i consolidar un model social basat en el benestar", i afegia: "Actualment estem patint una crisi econòmica, però en moltes llengües crisi no s'entén com una fatalitat, sinó com una combinació d'oportunitats, canvi i transformació".

Rañé, a més, va destacar la importància del procés de diàleg i participació, fet del que el Pla Estratègic de Mollet n'és un exemple donat que el seu disseny compta amb la participació de nombrosos ciutadans i entitats. "Cal que entre tots definim el que tots hem de fer", assegurava el president del Consell de Treball Econòmic i Social. Rañé va explicar que "l'única manera de posar a treballar molta gent en una direcció és tenir un objectiu que els hi interessi tot i que sigui per raons diferents, això és el que ha de fer un Pla Estratègic: un conjunt de fites perquè tots els esforços estiguin direccionats cap a elles".


Causes internes i externes de la crisi

D'altra banda, el president del Consell de Treball Econòmic i Social de la Generalitat va fer una crida en el seu discurs per veure en que s'ha fallat i així veure que s'ha de canviar. Rañé va fer especial èmfasi en els detonats de la crisi externs però també interns. En quant als externs, el conferenciant va explicar que: "Hem crescut sobre uns paràmetres que feia temps que no funcionaven". Rañé, a més, va assenyalar les causes internes: els problemes d'excessos, la baixa productivitat i el dèficit formatiu, especialment en formació mitjà.

"Hem de començar per millorar el que fem i com ho fem", va explicar Rañé, tot afirmant que "la innovació i la recerca s'ha d'aplicar també al sector tradicional, com ara la construcció". Així, el conferenciant va proposar una millor aliança entre els instituts que ofereixen graus de formació mitja i les empreses. "Cal una formació continua", explicava Rañé, que també va destacar el paper que tindran les infraestructures (mobilitat, comunicacions, educatives i de serveis a les empreses i a les persones) pel futur de la ciutat.

 

 

Edicions locals