La plantilla d'Alstom es tanca a la fàbrica per mostrar el seu rebuig

L’alcalde de Mollet demana al president de la Generalitat que intervingui en el cas d’Alstom per evitar el possible acomiadament de 400 persones.

La plantillad'Alstoms'hatancataquestdimarts a lafactoriade l'empresa defabricacióde trensen rebuiga l'Expedientde Regulació d'Ocupació(ERO)presentatperla companyiaperacomiadar320 treballadors,gairebé lameitat de la plantillad'unes 700 persones.

Des de primerahoradel matí haestatel primertorn de laplantillatancatambelsaccessos a lafàbricabloquejatsiaquesta tardaestàprevist quees pugui incorporarel segontornfins a les 20hores.

Segons fonts del comité d'empresa, la protestacontinuaràaquest dimecresambuna concentracióa Barcelonaper forçarque la direcciód'Alstomtorni a lataulade negociació,tot i queperíodede consultesde l'EROva finalitzaraquestdilluns.

Monràs demana a Mas que intervingui
 
L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha enviat avui una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demana que el govern faci les gestions possibles per evitar que es redueixi més la plantilla de l’empresa de fabricació de trens Alstom.

La planta d’Alstom a Santa Perpètua ha presentat un expedient de regulació d’ocupació que podria afectar gairebé 400 persones, la meitat de la seva plantilla actual. A més, en els darrers mesos, el Vallès està assistint a deslocalitzacions i reduccions de plantilles d’empreses punteres com Ficosa, Valeo, Yamaha i Derbi. Per tot això, l’alcalde ha adreçat una carta al president de la Generalitat perquè miri d’evitar aquesta nova reducció de la plantilla d’Alstom, que suposaria agreujar la situació econòmica i social del territori.

Segons informacions del comitè d’empresa d’Alstom, en els darrers mesos hi ha hagut més comandes de feina que ara fa un any, cosa que fa incomprensible la dràstica decisió d’acomiadar 400 persones.

En la carta, l’alcalde de Mollet demana a Mas que “el govern que presidiu faci totes les gestions possibles per evitar que es redueixi la plantilla”. A més, davant la predisposició dels treballadors per assegurar la continuïtat de l’empresa, Monràs assegura “que la direcció de l’empresa té elements de negociació laboral per reconsiderar la proposta de reducció de plantilla i d’acomiadament de 400 treballadors”.

La carta és una nova acció del govern municipal per lluitar contra el tancament d’empreses arrelades al territori que donen feina a molts treballadors, ja sigui directa o indirectament.

Edicions locals