Dos treballs de recerca de l'IES Gallecs i el Sant Gervasi guanyen els premis Argó 2011

La guanyadora del Premi Argó de l’any passat publica el llibre 'Les víctimes de la Guerra Civil a Mollet del Vallès'.

Per segon any consecutiu, els premis Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) recauen en instituts de secundària de Mollet. Dos treballs de recerca de Batxillerat de l’Institut Gallecs i de l’Escola Sant Gervasi han estat guardonats amb aquest premi adreçat a treballs de recerca de Batxillerat i cicles formatius.


Els treballs de recerca de Batxillerat guardonats la vuitena edició dels premis Argó han estat: Simulant l’atzar: jugant a la ruleta presentat per Mireia Bertran Peiñero, alumna de l’Institut Gallecs; i Pròtesis mioelèctriques: entre l’humà i la màquina presentat per Aitor Ramírez Gómez, Xavier Guerrero Pich, Olga Trilla Rodríguez i Irene Gimeno Benito, alumnes de l’Escola Sant Gervasi.


Consultar llista de premiats


L’any passat, els premis Argó també van recaure a Mollet. En la modalitat de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) el premi va ser per al projecte Adona’t: projecte de prevenció de violència de gènereentre els i les adolescents presentat per Annabel Guardi Arcas, Judit Perea Alba, Mònica Torres Soto, Anna Valentí Canet i Montserrat Vidal Pobla, alumnes de l’Institut Gallecs. En la modalitat de treballs de recerca de batxillerat, l’Argó 2010 va ser per a la jove molletana Laia Fortuny Capdevila pel treball Les víctimes de la guerra civil a Mollet del Vallès.
 

L’Ajuntament col·labora en l’edició del llibre Les víctimes de la guerra civil a Mollet del Vallès

Un any més tard, els impulsors del programa Argó –la Universitat Autònoma de Barcelona–, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, han presentat un llibre que té per objectiu divulgar l’excel·lent treball de Laia Fortuny i mantenir viva la memòria de totes aquelles víctimes.

La col·laboració de l’Ajuntament, més enllà de permetre la publicació, vol ser un reconeixement a una feina ben feta i, naturalment, un homenatge a tots aquells molletans i molletanes que van patir el sense sentit d’aquella guerra. L’Ajuntament també ha volgut agraïr públicament la col·laboració de diverses personalitats i familiars de les víctimes, que han aportat informació oral inèdita d’inestimable valor.

Fonts municipals asseguren que s'està concretant la presentació del llibre a la ciutat per la propera tardor.
 
El llibre que es va presentar, ara fa un mes, a la Universitat Autònoma de Barcelona, es pot adquirir al servei de publicacions d’aquesta universitat.

Edicions locals