L'Irmandade a Nosa Galiza celebra la hissada de la bandera gallega a la plaça Prat de la Riba

Amb aquest acte es tanca la temporada de la Irmandade a Nosa Galiza. El fet d’haver avançat la celebració del dia de Galícia, que és el proper 25 de juliol, a aquest cap de setmana es deu, segons expliquen des de l'entita

Dissabte a les set de la tarda, la plaça Prat de la Riba es va omplir per contemplar la hissada de la bandera gallega, amb motiu de la celebració del dia de Galícia, el proper 25 de juliol. A l'acte van estar presents la majoria dels regidors del govern municipal, entre ells l'alcalde Josep Monràs qui va ajudar a la presidenta de la Irmandade a Nosa Galiza, Isabel Ares, a hissar la bandera. El fet d'haver avançat la celebració del dia de Galícia a aquest cap de setmana es deu, segons explica Ares, a "les ganes que té tothom de la Irmandade de marxar de vacances". La presidenta de l'organització gallega explica que "és un orgull poder hissar la nostra bandera en aquesta plaça".

Un cop hissada la bandera gallega, els assistents van poder escoltar els himnes de Mollet, de Galícia i de Catalunya. Més tard, estava previst que s'exhibissin balls tradicionals gallecs. Tant les persones que van assistir a l'acte, com les que passaven o estaven asseguts a les terrasses van estar molt atentes a què feia la Irmandade, i és que la representació de l'ajuntament de Mollet va ser destacada i la música animava a quedar-se.

Amb aquest acte s'acaba la temporada de l'organització gallega, que no reprendrà l'activitat fins acabades les vacances, el dia onze de setembre, la Diada de Catalunya.

 

Edicions locals