El Mag Larí serà el pregoner de la Festa Major d’enguany i donarà la sortida a prop d’un centenar d’actes

El cartell és una obra del recent desaparegut Joan Abelló. D’aquesta manera, la ciutat vol fer un homenatge al pintor que estimava Mollet i que va morir el passat mes de desembre

Prop d'un centenar d'actes acompanyaran enguany a les colles de Morats i Torrats en el marc del 15è aniversari del seu naixement. Una programació en la que han participat una vintena d'entitats i on destaca un personatge: el pregoner, una tasca que enguany recaurà en les mans del Mag Larí. Enguany, a més, la festa començarà abans que mai. I és que segons el regidor de Cultura, Dani Novo, la festa ha crescut cap endavant. Així, el dijous 13 d'agost les colles començaran a escalfar els motors d'una festa que finalitzarà el 18 d'agost amb els focs artificials i la proclamació de la colla guanyadora.

A més, enguany, la Comissió de Festa Major va decidir no convocar el concurs per dissenyar el cartell d'aquesta festa, i que aquest seria una obra del recent desaparegut Joan Abelló, ja que precisament enguany es compleixen deu anys des de la inauguració del Museu que porta el nom del pintor molletà. En aquest sentit, l'alcalde Josep Monràs va explicar que entre els cartells seleccionats "buscàvem un element emblemàtic, i finalment es va triar aquest que mostra un ocell".

La Festa Major d'enguany, a més, comptarà amb uns espais singulars. I és que les obres que s'estan realitzant al pla de les Pruneres i al parc de Can Mulà obliguen a canviar la ubicació d'aquests escenaris. Així, el parc de Ca l'Estrada acollirà els concerts de les nits de Festa Major i les atraccions de fira aniran a l'eix paral·lel viari a la C-17 a la zona de l'aparcament de Riera Seca. Segons explica l'alcalde, ja hi ha un acord amb els propietaris de la zona comercial. Finalment, l'envelat es mantindrà al pati del CEIP Montseny. I perquè tots els molletans puguin desplaçar-se per la ciutat, l'Ajuntament ha revalidat el conveni amb Sagalés, "perquè aquells ciutadans que quedin més allunyats, i sobretot els del barri de Lourdes, pugui arribar fins als llocs on es celebra la Festa Major", assegura Monràs.

La crisi, però, també ha afectat a la Festa Major. I és que el pressupost per portar a terme les activitats s'ha vist reduït en un 30%. L'alcalde Josep Monràs explica, en aquesta línia, que "la Festa Major s'ha de desenvolupar però els recursos tenen que anar dirigits cap a activitats socials". Això si, el consistori ha modificat els preus dels dos espectacles de pagament: l'obra de màgia i el concert de l'Orquestra Maravella.

 

Edicions locals