L'Hospital fa balanç del primer any de vida

La direcció del centre assegura estar treballant per reduir el temps d'espera a Urgències.

El dia 31 de juliol farà un any que l’Hospital de Mollet va entrar en funcionament. Per aquest motiu, la direcció del centre ha volgut fer un balanç d’aquest primer any de la mà del director Jaume Duran, el director mèdic David Baulenes i el director assistencial Josep Maria Ibañez.


Pel que fa a les queixes d’Urgències, la direcció ha reconegut que "en alguns casos l'atenció ha estat deficitària" i ha assegurat que es treballa intensament per revisar tots els processos d’atenció urgent. De fet, en els propers mesos l'Hospital espera comptar amb un mecanisme informàtic que registrarà tots els temps de forma fraccionada depenent del tipus d’urgències.

Ara, amb el procediment actual, el temps mig d’espera a nivell global és d’una hora i quart en el conjunt de les més de 200 urgències ateses cada dia. Aquesta darrera xifra suposa un increment del 8 o 9% respecte la xifra amb les que es treballava al 2010 a l'antic hospital.


Algunes de les xifres més interessant són les relatives amb l’activitat hospitalària que ha augmentat un 30% a raó, en gran part, de la incorporació de les poblacions de Santa Perpétua i Palau: “No és només un repte quantitatiu, sinó també qualitatiu”, ha explicat Baulenes.

Pel que fa les retallades, el director Jaume Duran ha confirmat que el contracte amb CatSalut continua mantenint les tres línies inicials: Centre de Salut Mental, Centre Sociosanitari i l’Hospital. Tot i que ha reconegut que el punt del contracte definit per fer front aquest increment de població ha estat reduït entre un 35% i un 40%. Del pressupost global, la disminució respecte fa un any és del 12-15%.

Duran ha afirmat que aquesta rebaixa del pressupost per l’increment de població ha obligat a “canviar la manera de fer les coses i redissenyar  els diferents circuits hospitalaris”. De tota manera, ha apuntat que a finals d’any es tancarà l’exercici “de manera sostinguda”. Una altre dada significativa és que els dies de consulta s’han allargat de 46,7 dies a 51 dies. El temps d’espera per les proves diagnòstiques ha baixat un 10%.

Per últim, el director d'Estratègia i Qualitat, Josep Maria Ibañez, ha explicat les diferents aliances de l’Hospital amb altres centres o institucions. Ha destacat el Pla Radiològic del Vallès Oriental, el conveni de docència amb la UOC i la denominació de l’Hospital de Mollet com a centre de referència en Nefrologia.

Edicions locals