L’Ajuntament no admet la proposta d’Ara Mollet que demana a l’alcalde una moció de confiança

L’equip de govern no creu que hi hagi cap motiu per presentar la moció de confiança i recorda que “és l’alcalde qui ha de presentar-la”.

El dilluns 11 de juliol de 2011 el grup municipal d’Ara Mollet–Esquerra va presentar una moció, que demana que l’alcalde se sotmeti a una moció de confiança per tal que fos debatuda a les comissions informatives prèvies al Ple municipal que se celebrarà el proper 18 de juliol.


El grup republicà ha explicat que dimarts va detectar que aquesta moció no havia estat inclosa en l’ordre del dia de les comissions informatives: “Al consultar les circumstàncies de l’absència d’aquesta ens van indicar que la Secretaria de l’Ajuntament havia redactat un informe que revocava l’admissió a tràmit d’aquesta moció”.

Ara Mollet-Esquerra ha manifestat el seu desacord en el dictamen emès per l’Ajuntament: “Vulnera el principi de competència del Ple municipal, ja que és una de les seves competències l'aprovació de propostes de resolució a través de mocions”.

Els republicans acaben el seu comunicat recordant que “aquest grup municipal té dret a presentar aquesta moció a l’aprovació del Ple, com té dret l’alcalde a sotmetre’s o no a la qüestió de confiança, tot i que fos aprovada per la majoria del Ple”.

“No hi ha motius per fer-ho”

El primer tinent d’alcalde, Josep Maria Garzón, ha explicat a aquest diari que “la llei estableix que la moció de confiança l’ha de presentar el mateix alcalde” i ha reblat que no creu que hi hagi “cap motiu per presentar una moció de confiança dos mesos després de les eleccions. Normalment es presenta quan hi ha un canvi de planejament urbanístic o per l’aprovació de pressupostos...”.

Edicions locals