Oriol Pujol demana que el Govern accepti que s’ha acordat el finançament per sota del que diu l’Estatut

Segons el portaveu de CiU al Parlament “podem entendre que el tripartit  accepti l’acord per necessitats financeres, però cal dir que aquest acord és insuficient i que incompleix l’Estatut”. I és que Pujol

"CiU va decidir des de que va conèixer l'acord de finançament emprendre la dinàmica d'explicar perquè cal dir que aquest acord és insuficient". Amb aquestes paraules, el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, explicava als ciutadans la seva presència a Mollet. I és que Pujol va parlar ahir al Casal Cultural del nou finançament que ara fa uns dies van pactar el Govern català i espanyol. En aquest sentit, Pujol va assegurar que "no fem aquest gest des de la irritabilitat, podem entendre que el tripartit accepti l'acord per necessitats financeres, però cal dir que aquest acord és insuficient i que incompleix l'Estatut", i afegia: "La principal virtut d'aquest acord és que dóna fortalesa al tripartit". Pujol va explicar als presents que l'acord no compleix l'Estatut en qüestions com "l'ordre, era necessari que Catalunya mantingués l'ordre com a ‘pagano' i com a receptor; la bilateralitat; i que Catalunya rebés els recursos segons l'esforç fiscal". Segons Pujol, cap d'aquests tres punts es compleix en l'actual acord.

Així, segons Pujol, l'Estatut "donava més de si del que han acceptat", i va explicar que "les xifres no quadren: si agafem el que diu Catalunya que li toca, el que diu Andalusia... si es sumen totes les quantitats no quadra amb el que diu la ministra Salgado". En aquesta línia, el portaveu de CiU al Parlament lamentava que l'acord sigui "de maquillatge" i va assegurar que "l'acord durarà mentre duri la propaganda". Per això, CiU adverteix que en cas de guanyar les eleccions amb marge per governar "reclamarà el que diu l'Estatut, perquè sinó haurà servit de poca cosa".

 

Edicions locals