La PAH i els Indignats endarrereixen el seu primer desnonament

Prop d'un centenar de persones va mantenir-se divendres davant el portal del pis durant tres hores.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), juntament amb Indignats, convocava divendres la primera concentració per evitar un desnonament d'un pis al barri d'Estació de França.

A partir de les 12 hores, els dos col•lectius van dirigir-se cap al carrer Pineda Fosca per intentar evitar el desnonament d’uns veïns que esperaven una ordre judicial que els instés a abandonar el seu habitatge per no poder fer front a la hipoteca.  Els veïns eren cinc caps de família procedents de Mauritània que fa sis anys van signar una hipoteca amb el BBVA.

Prop d’un centenar de persones es concentraven per demanar que un cop retornat el pis se’ls cancel•lés la hipoteca de 100.000 euros.  Els concentrats van ser davant l’immoble fins arribar a l’horari “en que els funcionaris pleguen”, les tres de la tarda.

Fins i tot, un veí del mateix carrer va increpar a crits als membres dels col•lectius demanant que aquests paguessin la comunitat que deuen els veïns del desnonament. Després d’una discussió verbal, gairebé alguns indignats i el veí arriben a les mans si no hagués estat pel gruix d’indignants i membres de la PAH que van deixar clar que aquella era una concentració pacífica i que fugien d’aquest tipus de problemes. 

Davant la pressió social, el Jutjat número 1 de Mollet va endarrerir l'ordre.


Galeria de fotos (Héctor Muñoz)

Edicions locals