L'Aparador estrena ‘Viatge a l’Àfrica blanca’, de Daniela Ortíz

Aquest cop s’ha instal·lat per primera vegada a una sala de la Casa del Pintor per evitar ferir sensibilitats.

Viatge a l’Àfrica és el títol de la nova intervenció a l’Aparador del Museu Municipal Joan Abelló. La intervenció, a càrrec de Daniela Ortiz, forma part del cicle De Com convertir un museu en arena, a càrrec d’Oriol Fontdevila.

Per primera vegada, l’Aparador s’ha instal·lat a la Casa del Pintor, ja que des del museu apunten que algunes imatges de l’obra poden ferir a la sensibilitat de l’espectador.

L’autora de la intervenció, Daniela Ortiz, va explicar que "quan em van convidar a participar en l'Aparador vaig veure les màscares i vaig decidir treballar amb elles. Mentre estava fent la investigació sobre la xenofòbia em vaig topar amb els acudits racistes i vaig creure oportú contraposar la raça negra amb els propis acudits”.

A més, Ortiz va afirmar que “en teoria la mostra s’havia de fer a l’Aparador, però em van dir que potser l’exposició podia ofendre a algunes persones. Per tant, és millor fer-ho així per evitar malentesos”.

La inauguració es va celebrar el passat dijous, quan es va visitar la instal·lació i es va fer una taula rodona a la terrassa del propi Museu Abelló, on van participar el director de l’Associació sòciocultural Fassulo de Mollet, Saiba Bayo, el tècnic en Jurídica Migratòria, Dimitri Cevallos, i l’autora de la intervenció, Daniela Ortiz. La intervenció es pot visitar fins al proper 29 d’octubre.

Edicions locals