El Museu Abelló fa un recorregut per la història de la rumba catalana i dels seus personatges

L’exposició entorn aquesta temàtica és una producció de la Diputació de Barcelona i el Museu de Mataró, i es pot veure aquests dies al Museu de la ciutat

El 50è aniversari del naixement de la rumba catalana és l'eix central de l'exposició que aquests dies acull el Museu Municipal Joan Abelló. L'exposició està dividida, a la vegada, en tres parts. En aquest sentit, la mostra comença amb un repàs a l'abecedari de la rumba, i segueix amb un recorregut pels noms més coneguts d'aquesta música i la selecció de les 30 millors peces de la rumba. Finalment, la mostra acaba en un petit espai on es parla de la música i del lloc on va néixer. "És un homenatge a aquells que han portat la rumba en les seves partitures; l'entorn de la rumba i el lloc on va néixer: el carrer", explica el regidor de Cultura, Dani Novo.

La mostra és una producció de la Diputació de Barcelona i el Museu de Mataró. I és que precisament és a Mataró on va néixer un dels pares de la rumba: Peret. L'exposició es pot visitar fins al 20 de setembre al Museu Abelló. Durant l'agost, l'equipament cultural obre les tardes de dimarts a dissabte, de 17 a 20 hores.

 

Edicions locals