Dani Novo: ‘Les colles, més fortes que mai’

El regidor de Cultura, Dani Novo, és una de les persones que ha estat al capdavant de l’organització de la Festa Major.

El regidor de Cultura, Dani Novo, és una de les persones que ha estat al capdavant de l'organització de la Festa Major.

Com definiries la Festa Major ‘09?

És una Festa Major especial, perquè amb el context social-econòmic en el que estem hem hagut de retallar partides com és el cas de Festa Major. Tot i això, també la podem considerar especial perquè tots hem fet l'esforç de tirar-la endavant. I tot i tenir un 30% menys de pressupost té més activitats que en altres edicions.

Quina són les novetats principals d'aquest any?

Les novetats, si parlem d'espais, seria el trasllat de les activitats de concert al parc de Ca l'Estrada, i el trasllat de la fira del pla de les Pruneres a l'eix comercial de Riera Seca. Això ens permetrà que el centre de la ciutat s'uneixi amb el parc de Ca l'Estrada per la fira. A més, també creixerà la imatge popular de la ciutat amb el Moll Fer. Tindrem la primera bèstia de foc, aigua i vi de Catalunya, que és el regal que els Torrats fan a la ciutat pel seu 15è aniversari; i els Morats tampoc s'han quedat curts, perquè porten un monologuista de primera categoria. Per tant les colles celebren els 15 anys més fortes que mai.

A més, aquest és el 15 aniversari de les colles. Com ha canviat la Festa Major des de la seva aparició?

La Festa Major ha donat la volta del revés, però en positiu. Recordo la Festa Major del 94 que va ser la última sense colles, on jo sempre dic que el ciutadà era pur espectador. Des del 1995 quan apareixen les colles, que també han tingut la seva evolució, van començar a calar en la festa i ara podem dir que la Festa Major és impensable sense les colles, sense l'encesa del campanar...Els ciutadans ja són participants i això va coincidir amb la reaparició d'entitats a la Festa.

I perquè s'ha triat un mag com a pregoner?

És cert que mai hem tingut un mag per fer el pregó i el Mag Lari és un personatge que està tenint força èxit. Tampoc no havíem portat mai un espectacle de màgia sencer a la Festa Major i vam creure oportú, divertit i interessant que el pregó sigui el més màgic que ha tingut mai la ciutat.

Què els hi diries als ciutadans perquè surtin al carrer i gaudeixin de la festa?


La Festa Major és enguany més que mai un parèntesis a la quotidianitat. Portem un any molt dur en tots els aspectes i, per això, cal sortir al carrer i passar-nos-ho bé. Són els dies grans de la ciutat i dels ciutadans i una festa sense la participació de la gent no té sentit.

 

Edicions locals