L’església de Sant Vicenç es renova per dins

Les instal·lacions mostren ara un aspecte molt més càlid i acollidor. A més, també s’ha habilitat un espai on posar les llànties que la gent porta fins a l’interior de l’església

L'església de Sant Vicenç compta des d'ara fa unes setmanes amb nova imatge. I és que s'han realitzat unes millores a l'interior de l'edifici. "L'església fa més de 60 anys que està feta, i ara hem pintat la nau central i la capella del Santíssim", explica el rector de l'església, Miquel Planas. "La situació en la que es trobaven les naus laterals a causa de les filtracions d'aigua donaven la impressió de tristor i poc acollidor, un espai fred", explica Planas, i afegeix: "S'impossava fer un canvi d'aspecte perquè la gent es senti més còmode i acollida". D'aquesta manera, el color taronja, un color més càlid, s'imposa ara en les parets de l'església.

En el marc d'aquestes reformes també s'ha habilitat un lloc on posar les llànties que la gent va portant. "Abans les llànties estaven per tots els altars i, tot i que la cera sigui de qualitat, fa fum", explica el rector. Per aquest motiu, s'ha creat un lloc on la paret es pugui netejar fàcilment amb un fons de rajola de ceràmica i una sortida de fum. "Hi hem posat la imatge de la Mare de Déu de Mollet que hi ha a fora al carrer, i el Sant amb dues pregàries, una en català i una en castellà, una dedicada a la Mare de Déu i l'altre al sentit que té posar una llàntia aquí a l'església: és un signe de pregària, de confiança en Deu", afirma mossèn Planas.

Mossèn Planas, però, ja pensa en les properes reformes que vol introduir en l'església de Sant Vicenç. "S'haurien de pintar les capelles laterals i reformar l'altar, però en aquest cas la reforma és més complexa, ja que no només es tracta de pintura, sinó que cal revisar tota la instal·lació elèctrica de la il·luminació i una millor distribució dels espais", explica Planas, i assegura: "Es necessita més llum i una distribució més d'acord amb la litúrgia actual".

 

Edicions locals