L’Hospital de Mollet s’adhereix al Voluntariat per la llengua

El centre impulsarà la creació de parelles lingüístiques entre els treballadors.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i l’Hospital de Mollet del Vallès han signat un acord de col•laboració per promoure el programa Voluntariat per la llengua entre els usuaris i treballadors.

L’Hospital de Mollet es compromet a adreçar-se en català i a mantenir la conversa en aquesta llengua, sempre que sigui possible. També garanteix que els usuaris trobaran facilitats per expressar-se i ser atesos en català.

Així mateix, informarà al personal de l’Hospital que tingui dificultats per expressar-se en llengua catalana dels cursos que organitza el Servei de Català. L’Hospital de Mollet, a més, impulsarà el programa del Voluntariat per la llengua entre el personal de l’Hospital per tal de fer parelles lingüístiques entre les persones que ja el parlen habitualment i aquelles que necessiten practicar-lo, perquè el parlen amb més dificultat.

Per la seva banda, el CPNL donarà  un adhesiu que  identificarà l’Hospital  com a organisme col•laborador. També facilitarà informació sobre els serveis que el CPNL ofereix (cursos de català, assessorament lingüístic, acolliment i Voluntariat per la llengua). D’altra banda, el CPNL difondrà la llista d’organismes col•laboradors en el programa Voluntariat per la llengua en el web del CNL del Vallès Oriental.

Edicions locals