Monràs anuncia una proposta per reduir despeses i obre les portes a CiU i Ara Mollet - Esquerra

Ho va anunciar en exclusiva durant la gravació del programa d’entrevistes Parlem-ne, de Vallès Visió.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va anunciar dimarts a Vallès Visió que proposarà diferents mesures per a reduir les despeses del govern i dels grups municipals. La proposta inclou una reducció de la despesa salarial del govern municipal i la supressió  del sou per als portaveus de l’oposició. L’estalvi que això suposarà per les arques municipals es destinarà, juntament amb altres recursos, a engegar un Pla d’Ocupació

Monràs proposarà les següents mesures:

- Pel que fa a la despesa del govern, una reducció salarial tant del sou de l’alcalde de 65.000 € (el mateix des de 2007) com de la resta de regidors.

- També proposarà la no aplicació de la despesa de 18.000 euros anuals per als portaveus dels grups a l’oposició i de la despesa fixa mensual per a cada grup. Aquesta aportació es va pactar fa quatre anys perquè cada grup pogués contractar una persona per desenvolupar la seva tasca. A canvi, l’alcalde proposa posar a la disposició de cada un dels grups a l’oposició un auxiliar administratiu de l’Ajuntament.

- Per últim, l’alcalde va anunciar l’oferiment “sincer” a Convergència i Unió i a Ara Mollet-Esquerra perquè entrin a formar part de la Junta de Govern, com a membres amb veu i vot.

L’alcalde de Mollet va anunciar la celebració d’un Ple la setmana vinent i espera que el conjunt de grups muncipals acceptin aquestes mesures. Monràs va remarcar que portarà a Ple aquesta proposta per reduir tota la despesa dels càrrecs “des de la serenitat i la convicció, sense cap pressió ni manipulació”.   

L’alcalde també ha dit que l’Ajuntament està preparant per aquest any un Pla d’ocupació municipal al qual anirien destinats els recursos que s’estalviïn amb aquestes mesures, a banda d’altres recursos ja previstos.

Edicions locals