CiU reivindicarà l’Onze de Setembre amb el record del centenari de La Setmana Tràgica

El partit celebrarà la Diada el proper dia 10 amb la projecció de ‘La ciutat cremada’ i una explicació sobre els fets de juliol de 1909

Com cada 10 de setembre, Mollet serà seu de l'acte comarcal de CiU. En aquest sentit, el grup polític ha triat per aquesta ocasió la projecció de la pel·lícula ‘La ciutat cremada', en record del centenari dels fets de la Setmana Tràgica. Així, la projecció del film anirà precedit d'una xerrada sobre el context històric on es va originar aquesta revolta a principis del segle XX. Tot i això, segons Josep M. Forn, productor de ‘La ciutat cremada', "aquesta pel·lícula no és una pel·lícula històrica, sinó de ficció on s'explica la història d'una família, però que s'integra en un moment de la història de Barcelona". "Aquesta és una pel·lícula emblemàtica del cinema català", assegura Forn, i afegeix: "La societat catalana es va fer seva la pel·lícula; de fet, els anys han passat però La ciutat cremada ha quedat".

‘La ciutat cremada'

El film que projectarà l'agrupació el proper dijous narra els esdeveniments històrics que es van produir a Barcelona entre els anys 1989 i 1909, des de l'arribada dels soldats de la guerra colonial de Cuba fins al procés d'esclat popular conegut com a Setmana Tràgica. La pel·lícula va tenir força èxit en la seva estrena i compta amb la participació de personatges polítics d'aquella època, entre els que es troba el molletà Jordi Solé Tura.

Torxes i senyeres

I com ja és tradició, després d'aquest acte el grup realitzarà un recorregut pels carrers de Mollet, des de la Rambla, amb torxes i senyeres fins al monument a Rafael Casanova per fer una ofrena i cantar l'himne de Catalunya. L'acte començarà el proper 10 de setembre a les 21 hores al Casal Cultural.

 

Edicions locals