El comerç surt al carrer per sentir les rebaixes

Els comerciants molletans donen la benvinguda a les rebaixes d'estiu anant a buscar als seus clients al carrer.

L'Associació de Comerciants Mollet Centre Comercial va organitzar aquest dissabte una fira al carrer per iniciar la temporada de rebaixes d'estiu, que s'allargarà fins al 31 d'agost. Una quinzena de parades es van col·locar a la Rambla Balmes durant tot el dia.

La campanya de rebaixes d’estiu comença avui i finalitza el proper 31 d’agost. Els comerciants ofereixen als seus clients productes amb uns descomptes especials. La majoria d’establiments ja han penjat durant aquests dies als seus aparadors els nous preus, que en alguns casos tenen descomptes que poden superar el 50%.

Centenars de ciutadans esperen l’arribada de les rebaixes, tot i que com en els darrers anys estaran marcades per la crisi. Els botiguers han posat cartells atractius per tal de cridar l’atenció del clients en els propers dies. El sector que més participa en aquesta temporada de rebaixes és roba i complements. Els comerciants asseguren que els articles de confecció i sabateria són els més demandats en aquesta època, tot i que també destaquen la demanda de tèxtils i parament. Les rebaixes d’estiu acaben el 31 d’agost, però cada comerciant decidirà fins quan duren els seus descomptes, ja que molts establiments tanquen per vacances.


Recomanacions


Per aquests dies, l’Agència Catalana de Consum elabora un seguit de recomanacions per orientar als ciutadans a l’hora de comprar en les rebaixes. L’organisme públic aconsella fer una llista dels productes que vulgueu comprar, d’acord amb el pressupost que tingueu, i compareu els preus abans de fer cap compra. Recordeu que el preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat. També es recomana examinar el producte abans d’efectuar el pagament, ja que ha d’estar en bones condicions i no ha de tenir defectes. En aquest sentit, és molt important diferenciar entre les vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors dels habituals com liquidacions, vendes de saldos i ofertes. Els productes rebaixats han d’estar diferenciats de la resta.

Consells

D’altra banda, l’Agència Catalana de Consum recomana llegir detingudament les etiquetes, instruccions d’ús i conservar el tiquet de compra, ja que aquest document és la garantia del producte. A més, aquest organisme també creu convenient conservar “els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques” i explica que “si detecteu defectes en el producte, cal que us dirigiu a l’establiment on l’heu adquirit i els adjunteu el tiquet o la factura de la compra”. Així mateix, podeu preguntar al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi, però recordeu que, segons l’ACC, “l’establiment no té l’obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, a menys que ho anunciï”.

Preparats per les rebaixes

Seguint aquests petits consells probablement no tindreu cap problema a l’hora d’adquirir un producte a les rebaixes. I és que ja sigui comprar roba, complements o altres productes, les rebaixes són una gran oportunitat per trobar objectes de la mateixa qualitat a un preu menor. Per aquest motiu són moltes les persones que s’apropen als establiments de la ciutat per donar un cop d’ull als productes i fer algunes compres. Teniu temps fins al 31 d’agost!

Edicions locals