Sílvia Romero presenta el seu darrer treball ‘Júlia M.’ a la Biblioteca Can Mulà

Arran de conèixer un fet molt proper a ella, Romero va iniciar l'escriptura d'aquest llibre que explica la història d’unes dones enfrontades amb la seva realitat i a elles mateixes

Sílvia Romero visitava ahir a la tarda la ciutat per presentar el seu darrer llibre ‘Júlia M.', ambientat en el vell barri barceloní del Poble Sec i que explica la història d'unes dones enfrontades amb la seva realitat i a elles mateixes. "'Júlia M.' és precisament el llibre on tinc més clar d'on va sortir la guspira per tirar endavant aquesta història, i va ser arran de conèixer que una persona molt propera a mi descobria de cop i volta una part del seu passat que fins aquell moment ignorava", explica l'autora i afegeix: "Aquesta part d'aquest passat és precisament el que coneix l'Elisa, la protagonista d'aquesta novel·la en els primers capítols i el que anirà desenvolupant tota la història". En aquest sentit, Romero afirma que "tot i que l'origen està basat en fets reals la resta és ficció".

Romero és una autora coneguda a la ciutat. Precisament l'any passat presentava a la mateixa Biblioteca ‘Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres', escrit conjuntament amb Alícia Gili. ‘Júlia M.' ha seguit els passos de la seva antecessora. I és que l'autora ha guanyat amb aquest treball el IV Premi Ramon Roca Boncompte. Tot i això, Romero és una escriptora polifacètica, ja que ha tocat diverses rames d'aquest camp. "La literatura sempre m'ha apassionat i a l'hora d'escriure tots em criden l'atenció; el que més m'agrada és la narrativa, bàsicament novel·la i relats breus; però també m'agrada la poesia", explica l'autora de ‘Júlia M'. "Escriure és una aventura i val la pena viure-la", afirma Romero.

 

Edicions locals