CRA'P presenta dimecres la improvisació en la dansa a través de nAu now

CRA’P i CeRCCa col·laboren per donar suport aquest projecte d'Aurora Balasch i Antoine Berthiaume.

El proper dimecres 29 de juny a les 20h, CRA’P acollirà la presentació pública del projecte nAu now d’Aurora Balasch (Igualada) i Antoine Berthiaume (Montreal) que s’ha desenvolupat al CeRCCa, Centre de recerca i creació Casamarlés, espai de creació i residència internacional d’artistes a Llorenç del Penedès, en col•laboració amb L’Escorxador, Vilafranca del Penedès.

Tal i com expliquen des del CRA’P, els dos artistes es coneixen l’estiu del 2010, quan el canadenc Antoine Berthiaume (guitarrista i compositor) és acollit com artista resident al CeRCCa. Amb la catalana Aurora Balasch (ballarina i creadora escènica) obren un espai de trobada, debat i intercanvi d’idees i opinions que posaran en pràctica a l’espai L’Escorxador.

El gust que ambdós artistes comparteixen per l’experimentació i la improvisació els portarà a tenir una segona trobada el juny del 2011, anomentat nAu now.

Els dos artistes entenen la improvisació en la dansa com la traducció immediata d’una sensació o un impuls físic/energètic en moviment, sense passar-lo per la lògica de la ment, amb l’objectiu d’obrir l’atenció per interactuar espontàniament i intuïtivament amb els altres, el so, l’entorn i amb tot allò que succeeixi.

Pel que fa a la música, l’ús de paisatges sonors romàntics obren la porta a allò abstracte i a diferents possibilitats d’interpretació gràcies a l’ús d’instruments de corda, l’electrònica i la manipulació d’objectes sonors.

CRA’P acollirà l’obertura al públic d’aquest procés de creació i recerca on música i dansa es troben en el llenguatge de la improvisació. L’aforament és limitat i l’entrada lliure, des de l’organització es prega confirmació al mail [email protected]


La propera presentació tindrà lloc el diumenge 3 de juliol a les 18h a càrrec del ballarí Magí Serra.

Edicions locals