El monument a Rafael Casanova, eix de la Diada Nacional de Catalunya

La hissada de la senyera anirà a càrrec de dos nens del Club Bàsquet Mollet i la UD Molletense. CiU i ERC han programat activitats paral·leles

Com ja és tradició, Mollet viurà un Onze de Setembre marcat per l'acte institucional que la corporació municipal ha preparat. I un any més, l'eix d'aquesta Diada de Catalunya serà el monument a Rafael Casanova, obra de l'artista molletà Cesc Bas. En aquest sentit, l'acte començarà amb la hissada de la senyera, de la mà de dos infants de les entitats Club Bàsquet Mollet i la UD Molletense. A la vegada, s'interpretarà per part de les corals El Cant de la Senyera. A continuació hi haurà l'ofrena floral per part de l'Ajuntament, les entitats i la ciutadania. L'acte tindrà lloc a les 12 hores davant del monument a Rafael Casanova.

La senyera
Segons l'Ajuntament de Mollet, "per tal de donar la màxima solemnitat i expressar tot el contingut nacional de la commemoració", el consistori ha decidit hissar la senyera en solitari al pal del monument de Rafael Casanova al principi de l'ofrena. La senyera també estarà, segons l'Ajuntament molletà, penjada en solitari als pals de la plaça de Prat de la Riba.

Projecció de ‘La ciutat cremada' de la mà de CiU
La nit abans de la Diada, CiU ha preparat una cita destacada. Com cada any, l'agrupació fa el seu particular homenatge a l'Onze de Setembre, aquest cop amb la projecció de La ciutat cremada, un film que narra els esdeveniments històrics que es van produir a Barcelona entre els anys 1989 i 1909. Després d'aquest acte, el grup realitzarà un recorregut pels carrers de Mollet, des de la Rambla, amb torxes i senyeres fins al monument a Rafael Casanova per fer una ofrena i cantar l'himne de Catalunya. L'acte començarà el proper 10 de setembre a les 21 hores al Casal Cultural.

L'Onze de Setembre, des d'ERC
ERC realitzarà, un any més, un acte paral·lel a l'acte institucional de la Diada de Catalunya. En aquesta ocasió, el grup es concentrarà a les 11 hores a la plaça Catalunya, des d'on partirà fins al monument de Rafael Casanova tot fent un cercavila amb el grup de grallers Toc de Gralla. En aquest sentit, uns minuts abans de l'acte institucional de la Diada, ERC farà la seva ofrena floral al monument. I ja al voltant de les 13 hores, el grup comptarà amb l'animació amb música tradicional catalana i un vermut popular a la parada que tindran situada a la plaça Catalunya.

 

Edicions locals