La pau centra la xerrada inaugural de la Quinzena de la Solidaritat

Rafael Grassa, president de l’Institut Català Internacional per la Pau, va ser l’encarregat de la conferència. Durant l’acte també es va presentar la revista “Minimosaic”

Sota el títol "La pau no és cap cop de vent sobtat", Rafael Grassa, president de l'Institut Català Internacional per la Pau, realitzava ahir a la tarda la xerrada inaugural de la Quinzena de la Solidaritat. El títol de l'exposició és l'inici d'un poema de Miquel Martí i Pol i, alhora, el lema de l'Institut. "La pau no és només absència de guerra, ni absència de violència; la pau implica capacitat de gestionar els conflictes, de canviar els valors, de saber resoldre situacions complicades, de veure que és millor, i això vol dir una tasca d'una pedra que cal esculpir dia a dia amb esforç", explicava Grassa als assistents. A més, Grassa, durant la conferència, va fer un esbós de la tasca que realitza l'Institut Català Internacional per la Pau donant eines a tres actors: les administracions, les universitats i centres de recerca, i el moviment per la pau i la societat general "perquè sàpiguen que existeixen solucions, però que no són màgiques". Així mateix, el president de l'Institut Català Internacional per la Pau va assegurar que iniciatives com la de Mollet entorn la Quinzena de la Solidaritat són "fonamentals", i afegia: "La pau comença a casa nostra".

D'altra banda, en el transcurs de l'acte inaugural d'aquesta quinzena solidària es va presentar "Minimosaic", la revista infantil de les entitats solidàries realitzada pels alumnes de les escoles de la ciutat. En aquesta ocasió, la revista arriba a la cinquena edició, i és "la filla petita de ‘Mosaic', la revista de les entitats solidàries de Mollet", explicava Enrique Collado, membre d'Amalgama encarregat de presentar la nova edició. A més, Collado va destacar que "moltes de les activitats realitzades en la Quinzena estan organitzades per les pròpies entitats". Així, el proper acte dins la Quinzena de la Solidaritat serà aquest dissabte amb la Tarda Solidària, que inclou una mostra de les entitats solidàries de la ciutat, la lectura del manifest per la pau, i el lliurament d'aliments que Ficosa ha recollit per a Càritas.

 

Edicions locals