Martí Turégano: ‘Per nosaltres és un orgull fer la decoració’

És el president de l’Associació de Veïns de la Fira d’Artesans. Enguany, els veïns porten des de principis d’any treballant en la decoració d’aquest esdeveniment de referència. Una decora

És el president de l'Associació de Veïns de la Fira d'Artesans. Enguany, els veïns porten des de principis d'any treballant en la decoració d'aquest esdeveniment de referència. Una decoració que enguany estarà ambientada en el mar.

Quins nous elements tindrà la Fira d'Artesans d'enguany?
Aquest any farem un petit homenatge al desaparegut Andrés Escobar, el vidrier, per la seva aportació a la Fira durant tots aquests anys. A més, aquest any també vindran artesans nous, com ara un forner que ensenyarà a la canalla com es fa el pa. Quan es parla de la Fira d'Artesans de Mollet tothom vol venir, ningú diu que no.

Quin paper tenen els veïns en la Fira d'Artesans?
El seu paper és molt important. Els veïns són l'ànima de la Fira, per molts aspectes. Són els que acullen a la gent que ve de fora i que potser coneixen el mateix dia. Això és una tradició que s'ha mantingut al llarg dels anys. Els veïns del carrer són molt importants. Això dóna molt valor.


Que suposa pels veïns any rere any ser els encarregats de la decoració?
Això és un orgull que omple molt. La gent mateixa aquests dies són artesans, participen treballant en la decoració. És molt positiu. A més, aquests dies ens fa molt contents la quantitat de gent que ve a veure i participa en la Fira. Aquest any amb la junta vam aconseguir que entri gent jove, i estem molt contents perquè hi participin. Els joves també tenen els seus drets i llibertats, i el que ells diuen també compta.

Personalment, perquè creu que funciona tan bé la Fira d'Artesans?
La Fira d'Artesans ha funcionat molt bé, primer per la implicació que vam fer els veïns en la Fira; però també per la implicació que hi ha de l'Ajuntament amb el carrer, els firaires, i amb els veïns. És un conjunt entre veïns i Ajuntament.


Creu que la crisi afectarà al volum de vendes que sol tenir la Fira?
Jo penso que no, perquè la Fira d'Artesans, la gent l'espera. Per Festa Major hi va haver molta participació, i mig Mollet era fora. Però ara aquest mig Mollet ha tornat i, a més, la gent dels pobles del contorn de Mollet també venen a la Fira, fins i tot gent de Tarragona o de Girona. És una fira molt coneguda.

A part de la Fira d'Artesans, sou una Associació de Veïns molt activa.
Si, ara ja fa temps que muntem diverses activitats, com ara l'enterrament de la sardina, Sant Joan, l'11 de Setembre, la Fira d'Artesans, el sopar del veïnat i la Castanyada. Som un veïnat molt unit, tot i que els dies de Fira anem molt enfeinats. Quan acaba la Fira, fem una reunió per valorar com ha anat tot plegat i, uns dies després, fem el sopar del veïnat.

 

Edicions locals