Vicenç Vilà: ‘És un honor ser el nou Síndic Personer’

El ple municipal escollia aquest dilluns a Vicenç Vilà com a nou Síndic Personer, en substitució de Francisco Amaya, que va finalitzar el seu mandat el passat mes de gener. Vilà prendrà possessió del

El ple municipal escollia aquest dilluns a Vicenç Vilà com a nou Síndic Personer, en substitució de Francisco Amaya, que va finalitzar el seu mandat el passat mes de gener. Vilà prendrà possessió del càrrec en una sessió extraordinària el proper dilluns, 5 d'octubre.

Aquesta setmana, el ple municipal el nomenava nou Síndic Personer en substitució de Francisco Amaya. Com ha rebut aquest encàrrec?
Ara ja estic molt més tranquil, els primers dies estava molt neguitós perquè realment no sabia que m'esperava. La bona amistat que he tingut amb en Francisco Amaya ha facilitat que d'alguna manera ell em tranquil·litzés i m'expliques què havia fet, com havia anat... En aquest moment, el relego amb molta responsabilitat, i amb molt honor.

Com va decidir acceptar aquest càrrec?
Un dia, Alcaldia em va fer la proposta i em va dir que aquesta decisió havia sortit dels portaveus dels partits i em va preguntar que em semblava. Amb anterioritat, per diferents cantons ja havia rebut algun "toque" de que em prepares. Va ser una qüestió de parlar-ho en família, perquè penso que no és una decisió que ha de prendre un sol. Es va prendre la decisió afirmativament i es va comunicar a Alcaldia que acceptava en principi el càrrec.

Seguirà el llegat que li ha deixat el seu antecessor?
En Francisco és com és i jo sóc com sóc, i cadascú tindrem les nostres característiques. En Francisco era una persona coneguda a la població, però arribava en un punt que no hi havia res muntat ni res escrit. Jo arribo diferent. Jo també sóc una persona prou coneguda, però ja tinc tot un historial al darrere de cinc anys de Francisco Amaya i això és una avantatge.

Com ha vist la feina d'Amaya durant aquest temps?
Molt positiva. Aquests dies he estat repassant els llibrets que s'han publicat cada any i realment és una feina molt positiva. Penso que tindré una feina diferent de la que va tenir Francisco perquè ell va agafar una època de molta construcció i moltes inquietuds pel tema urbanístic, però en canvi jo agafo una època amb una altra característica important que és aquesta crisi que tenim pel mig, amb moltes dificultats. Per tant, és un moment molt diferent un de l'altre. De totes maneres, els intentarem ajudar el màxim possible.

Sota el seu punt de vista, que creu que és necessari per ser Síndic?
Hi ha una cosa que per mi és clau en tot això i en Francisco ho és i jo també m'hi sento i sempre ho he dit: ser molt humà. El tracte amb les persones és molt important.

 

Edicions locals