Donar a conèixer els perills que pateix Gallecs, objectiu del Festival per la Defensa d’aquest espai

Segons els organitzadors, la mobilització respon al fet que "el Pla Territorial Metropolità de Barcelona inclou diverses infraestructures que afectarien directament l'espai natural de Gallecs", al que l'entitat ja ha presentat al·lega

Amb l'objectiu de donar a conèixer els perills als que s'enfronta l'espai rural de Gallecs, la Plataforma Salvem Gallecs va organitzar un festival amb activitats per a infants, un dinar popular i diversos concerts. En aquest sentit, segons l'organització, l'acte "respon al fet que el Pla Territorial Metropolità de Barcelona inclou diverses infraestructures que afectarien directament l'espai natural de Gallecs". I és que la plataforma ja ha presentat al·legacions a aquest projecte, oposant-se a "l'ampliació de capacitat de la C-155 però favorables a una millora del traçat actual". Així, la Plataforma busca que el pas d'aquesta carretera per l'espai rural sigui soterrat i amb amplis viaductes sobre el torrent Caganell i Riera Seca.

D'altra banda, l'entitat també s'oposa a "qualsevol traçat d'un tramvia o similar per Gallecs" i es mostren favorables a "aprofitar el desdoblament de la C-59 per allunyar el traçat cap a l'oest de la carena dels Bandolers i incorporar l'espai agrícola de Palau a la part central en vies de protecció de Gallecs". Finalment, el grup també diu no al creixement proposat dels nuclis de Palau de Plegamans i del Tenes; demana cobertura de l'AP-7 al seu pas per la carena dels Bandolers; i que Gallecs entri al PEIN de forma immediata.

 

 

Edicions locals