Una Sala de Plens plena de gom a gom dóna la benvinguda al nou Síndic Personer, Vicenç Vilà

Els grups municipals van donar el seu suport a Vilà i van demanar-li que treballés amb “transparència, objectivitat i independència”

"Em considero una persona afortunada de ser un esglaó més per la defensa dels drets dels ciutadans". Amb aquestes paraules Vicenç Vilà iniciava el seu primer acte com a síndic oficial de la ciutat. En aquest sentit, Vilà va recordar la figura d'Amaya i va assegurar que "m'ha deixat el llistó molt alt, ha fet un camí planer pel futur i ha sembrat un arbre amb bones arrels". El nou síndic va mostrar el seu convenciment de que cal que les persones s'ajudin mútuament i va assegurar que "les meves portes estan obertes a tothom". Vilà va finalitzar el seu discurs tot recordant unes paraules del seu avi pronunciades al 1914 on destacava la força de la unió de les persones.

En el torn dels grups municipals, tots van donar suport a Vilà i van demanar-li que treballés amb "transparència, objectivitat i independència". El portaveu del PSC, Antonio Felices, va recordar que cap llei obliga a tenir síndic i va destacar algunes qualitats de Vilà, com ara que és una "persona propera, capaç de posar-se en la pell dels altres". Així, Feliu Guillaumes, de CiU, va recalcar que "aquest és el primer cop des de les eleccions democràtiques que a Mollet es renova una institució". En aquest sentit, Noemí Fernàndez, d'ICV-EUiA, va afirmar que "estem convençuts de que aquesta feina et recompensarà", i Susana Calvo, del PP, va explicar que "la tasca que tens entre mans no és fàcil". Finalment, Oriol López, d'ERC, va demanar fer un canvi en el reglament perquè "hi hagi una relació directa entre el síndic i el ple", va reclamar una retribució per a la figura de síndic, i va recordar que hi ha altres models d'elecció de la persona que representa aquesta institució.

D'altra banda, entitats com Independents per Mollet i la Federació d'Associacions de Veïns de Mollet es mostren contràries al sistema d'elecció del nou síndic. Ambdós grups creuen que haurien de ser els ciutadans els que triessin el nou síndic, i no pas el consistori.

 

 

Edicions locals