L’exposició ‘Llibres prohibits’ fa parada a la Biblioteca Can Mulà

La mostra, organitzada per la Diputació de Barcelona i l’Obra Social de Caixa Sabadell, és un recull de més de 80 llibres i cobertes del primer terç del segle XX a Espanya

La Biblioteca Can Mulà exposa aquests dies la mostra "Llibres prohibits", "una exposició que ens apropa a l'avantguarda editorial de principi del segle XX fins a la Guerra Civil", segons els organitzadors. Així, la mostra inicia el seu recorregut al voltant de 1920 quan el general Primo de Rivera imposa una censura en les publicacions periòdiques oblidant d'arrel els llibres de més de 200 pàgines, espai on les idees més progressistes van tenir un lloc. El recorregut continua per la Segona República fins la Guerra Civil. En total, un recull de més de 80 llibres i cobertes del primer terç del segle XX a Espanya.

L'exposició, fruit del treball realitzat pel dissenyador gràfic Sergi Freixes i el periodista Jordi Garriga, no només parla de la censura sinó també de com el grafisme va adquirint més pes amb el pas del temps. La Biblioteca Can Mulà acollirà aquesta mostra fins al proper 20 d'octubre.

 

Edicions locals