L’associació molletana d’equatorians AERDEV omple el Mercat Vell per celebrar la Festa de la Hispanitat

Balls, músiques i menjar tradicional van ser alguns dels ingredients de la festa on hi van participar diferents col·lectius

Coincidint amb la celebració de dilluns del Dia de la Hispanitat, l'associació molletana d'equatorians AERDEV va organitzar diumenge una festa al Mercat Vell com a "antesala del dia de la raça", explica una de les coordinadores. Betsy García, organitzadora d'AERDEV, comenta que "hem unit diferent associacions per celebrar i compartir els trets característics de la nostra cultura". Associacions de xilens, paraguaians i d'altres indrets sud-americans es van reunir en aquesta festivitat plena d'aroma i sabor equatorià. No és la primera vegada que AERDEV es concentra al Mercat Vell i és que com diu Betsy García "ens agrada estar tots junts i passar-ho bé".

Durant el dia de diumenge es van succeir diverses actuacions, tant de ball com de música o, fins i tot, de poesia. El menjar també va ser protagonista d'aquest esdeveniment: plats típics de la cultura equatoriana eren presents per a tots aquells que trobessin a faltar la seva terra o, simplement, volguessin fer un mos.

 

Edicions locals