Els recursos socials centren una nova xerrada del Club Social La Llum

L’activitat s’emmarca dins el cicle de conferències que l’entitat realitza de forma bimensual. En aquest cas, la conferenciant va repassar els recursos socials per a malalts mentals i va fer èmfasi en que “els recurso

La treballadora del Servei de Salut Mental de l'Hospital de Mollet, Mónica Díez, va ser l'encarregada de la xerrada sobre recursos socials que el Club Social La Llum va organitzar ahir a la tarda en el marc del cicle de conferències que realitza bimensualment. En aquest cas, Díez va fer una breu exposició dels principals recursos que des del seu lloc pot tramitar, com ara el grau de discapacitat, les tramitacions econòmiques, els recursos residencials i pisos tutelats, i la llei de dependència. A més, Díez va fer especial èmfasi en "la importància de la reinserció laboral en el cas que sigui possible".

Durant la xerrada, Díez va explicar que les persones amb una malaltia mental a vegades "tenen una mica de por de demanar el grau de discapacitat perquè pensen que els pot influir a l'hora de poder treballar però en realitat és el contrari, és perquè puguin fer una feina més protegida". La treballadora social va explicar que "els recursos són escassos" i que "encara queda molt per fer, com ara aconseguir que les ajudes econòmiques no siguin incompatibles amb d'altres possibilitats", tot posant l'exemple de les prestacions econòmiques i el fet de tenir una feina. "Els malalts i les famílies són els que han de demanar les prestacions perquè són els que més pressió poden fer", assegura Díez.

 

Edicions locals