Mollet fa el seu particular homenatge a les persones que van morir per la llibertat

L’acte es realitza, com és tradicional, el dia de l’aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, mort el 15 d’octubre de 1940

En el marc del 69è afusellament de Lluís Companys, la ciutat de Mollet va retre, ahir a la tarda, el seu particular homenatge a les persones que va morir per la defensa de la democràcia i, en especial, al president màrtir. Representants del consistori, partits polítics, entitats i particulars van acudir a aquesta cita anual per recordar els immolats per la llibertat. "Mollet és una de les poques ciutats de Catalunya que celebren cada any un homenatge al president Lluís Companys i això és fruit d'una consciència col·lectiva i del govern de la ciutat", assegurava l'alcalde Josep Monràs durant els seu parlament. D'altra banda, el president de l'Associació Pro-Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya, Pere Fortuny, va explicar que "aquest acte significa molt per mi, perquè al juliol d'aquest any va fer 70 anys que van afusellar el meu pare". Fortuny va assegurar que "les nostres mares no han pogut veure la rehabilitació del seu marit i nosaltres els fills ja tenim quasi 80 anys i penso que tampoc la veurem perquè el govern que tenim no ha complert el que ha promès".

I és que precisament ahir, els partits polítics catalans es reunien per pactar un document per demanar l'anul·lació del judici militar a Lluís Companys. En aquest sentit, Monràs explicava que "crec que aquest és un tema que s'hauria d'avançar el més ràpidament possible per retornar la dignitat al nostre president", i afegia: "Tot i que pot haver dificultats legals crec que hauríem de ser capaços de trobar les formes de poder-ho superar". Monràs, a més, va destacar unes paraules d'un membre del Memorial Democràtic que diu: "No cal restituir l'honor del president Companys perquè mai l'ha perdut".

 

Edicions locals