El tastet de Pep Salsetes tanca la Setmana dels Bolets al Casal Cultural

El cuiner va parlar de la història d’aquest aliment i va destacar “la barreja de bolets com el millor bolet”

La Setmana dels Bolets del Casal Cultural finalitzava ahir a la nit amb una conferència entorn la història d'aquest aliment i un tastet de la mà del cuiner Pep Salsetes. Salsetes va explicar que "els bolets és una menja que ha servit per alegrar la vida de la pagesia, de la gent de la ciutat des de fa ja molts segles". El cuiner també va destacar que "aquesta temporada s'ha fet molta campanya a favor del bolet" i que "a Catalunya sempre hi ha hagut facilitat per la recerca de bolets". Salsetes també va explicar que tot i que el rovelló és un dels bolets més demanats "n'hi ha 20 o 30 a Catalunya que el superen", i afegia: "Si els comences a conèixer i tastar hi ha moltes varietats de bolets que són tant o més interessants".

En quant al tastet, el cuiner va preparar per l'ocasió una sopa de bolets i unes "emapanades" de bolet de barreja, tot reivindicant el gust i el tast d'aquest bolet "inexistent". I és que segons Salsetes "en la barreja de bolets hi ha un bolet una mica líder i la resta que fan les seves aportacions de gelatina, d'aromes, de carn...". "En una barreja hi ha el millor bolet" assegura el cuiner.

 

Edicions locals