ICV presenta un Pla de mesures per lluitar contra la crisi econòmica

El grup assegura que els pressupostos que els hi presenten des de l’Ajuntament “estan tancats”. Per això, el grup presenta un pla, valorat en més d'1,8 milions d’euros, basat en la cohesió social, la formaci&oa

Amb l'objectiu de lluitar contra la crisi actual, ICV presentarà a l'Ajuntament un pla de mesures econòmiques. "La realitat és que a Mollet creix el número d'aturats", explica Noemí Fernández, portaveu del grup, i afegeix: "El 35% d'aquests aturats no compta amb cap cobertura econòmica". En aquest sentit, Josep Torrecillas, membre de l'agrupació, explica que "l'atur hauria de ser l'objectiu prioritari dels pressupostos del 2010". Així mateix, des de l'agrupació es reconeix que "l'Ajuntament està fent coses", però que "no són suficients".

El pla, valorat en 1,8 milions d'euros, compta amb quatre grans línies d'actuació:

* Cohesió social. ICV recolza aquest punt en la necessitat de fer un estudi que reflecteixi les tendències actuals a la ciutat. D'aquesta manera, el pla compta amb la creació d'un fons de contingència per les famílies més necessitades, la posada en marxa d'un banc d'aliments amb la col·laboració d'entitats solidàries com Creu Roja o Càritas, l'augment de beques per a menjadors i crear un programa de prevenció de l'absentisme i el fracàs escolar. "Els nivells formatius dels ciutadans són baixos i això es reflecteix en situacions de crisi", assegura Torrecillas.

* Formació i foment de l'ocupació. En aquest espai, ICV demana la creació d'un pla d'ocupació semestral per 50 persones per a la rehabilitació i millora d'espais públics i un pla d'inserció laboral en tasques d'interès socials. "Aquests plans han de ser via municipal", recalca Torrecillas. A més, el grup també proposa la creació d'ajuts per a les empreses que contractin persones amb dificultats d'inserció social i passi de contractes temporals a indefinits, i una major atenció als treballadors autònoms.

* Canvi productiu. El grup polític assegura que cal un canvi productiu de cara als propers anys, i reclama impulsar la creació d'un centre d'innovació tecnològica amb capital públic i privat, una oficina d'informació empresarial, un programa per a petites i mitjanes empreses en relació a l'ús de les noves tecnologies i un centre de recursos mediambientals. Així mateix, ICV també proposa crear "un espai de participació més enllà del pla estratègic" anomenat 'Mollet segle XXI'.

* El darrer punt del projecte es basa en minimitzar la situació de famílies en estat crític. Per això, ICV proposa actuacions davant emergències socials i crear una oficina d'assessorament en matèria econòmica.

 

Edicions locals