Un recull d’articles entorn Joan Comorera centra la primera conferència d’'Iniciativa Debat'

Jaume Bosch i Carme Cebrian van ser els encarregats de dirigir la xerrada, centrada en la figura d’un dels fundadors del PSUC

Dins el programa ‘Iniciativa Debat', el diputat Jaume Bosch i l'antropòloga Carme Cebrian presentaven ahir a la tarda a la seu d'ICV el llibre: ‘Joan Comorera, torna a casa', un recull d'articles sobre la figura d'un dels fundadors del PSUC. En aquest sentit, Jaume Bosch, diputat d'ICV, explica que en el llibre s'ha volgut mostrar una visió plural de Comorera i que per això "hi podem trobar des de la visió dels dirigents que van contribuir a la seva expulsió fins a persones que van col·laborar amb ell en diversos moments, així com articles d'historiados i experts en la seva figura". Bosch afirma que "amb el llibre preteníem recuperar a través dels testimonis i la visió professional dels historiadors aquesta figura".

El document ha estat editat per la Fundació Nous Horitzons, vinculada a ICV, i que també "vetlla per la memòria del PSUC", explica Bosch. "Ens va semblar ja fa temps que valia la pena recuperar la memòria històrica de Joan Comorera que reuneix diverses condicions que el fan un personatge molt important: va ser fundador del PSUC, va ser conseller de la Generalitat, va morir a les presons de Franco i entremig va ser expulsat del PSUC perquè volia un PSUC més nacional, amb una personalitat més pròpia no vinculada al Partit Comunista d'Espanya", en destaca el diputat d'ICV i afegeix: "Va ser una persona destacada de la nostra història, potser massa desconeguda". La publicació va ser presentada aquest estiu en el marc de la celebració del 73è aniversari del PSUC.

 

Edicions locals