La Generalitat inclou finalment l’espai rural de Gallecs al PEIN

El Govern català acordava ahir incloure 698,91 hectàrees d’aquest espai rural al Pla d’Espais d’Interès Natural per a la seva protecció

La Generalitat acordava dimarts incloure Gallecs al Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN), després de quatre anys de lluita des de que es va aprovar el Pla Director Urbanístic de l'ACTUR de Santa Maria de Gallecs. En concret, s'han incorporat a aquest pla 698,91 hectàrees d'aquest espai rural, repartides entre sis municipis. Segons la Generalitat, "amb aquesta inclusió es protegeix un dels antics paisatges més característics de la Plana del Vallès". En el comunicat del govern català asseguren que el fet de que Gallecs formi part del PEIN garanteix la seva protecció "no només pels seus alts valors naturals sinó també pel paper de Gallecs com a nexe biològic entre les serralades litorals i els espais naturals de l'interior".

Tot i això, en el projecte inicial estava previst incloure al voltant d'unes mil hectàrees, però després del procés administratiu es van excloure alguns espais. La Generalitat afirma, en aquest sentit, que s'han fet constar aquests espais perquè "siguin considerats per a futures ampliacions d'aquest espai d'interès natural o per a la seva delimitació definitiva".

 

 

Edicions locals