La doctora Farrús dóna un missatge d’esperança en una xerrada sobre el present i el futur del càncer de mama

La junta local de l’Associació espanyola contra el Càncer va organitzar la conferència en el marc del Dia Mundial d’aquesta malaltia

Amb l'objectiu de fomentar el diagnòstic precoç I donar un missatge d'esperança a les dones afectades, la junta local de l'Associació espanyola contra el Càncer va organitzar ahir a la tarda una conferència sobre el present i el futur del càncer de mama. I és que precisament aquesta setmana es va celebrar el Dia Mundial d'aquesta malaltia que, cada cop, afecta a més persones. Tot i això, la doctora Blanca Farrús, del Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, va explicar, durant la xerrada, que "tenim dades optimistes, ja que tot i que hi ha hagut un increment d'incidències tenim una reducció important de la mortalitat". Farrús va assegurar que "la tendència al 2015 és molt millor, mostrant globalment fins a un 90% de possibilitats de curació".

La doctora de l'Hospital Clínic va mostrar a les participants en la conferència els tractaments actuals "més acurats, personalitzats i precisos", sobretot si el tumor és detecta el més aviat possible. Així, Farrús va voler donar també un missatge d'esperança, ja que el fet de que hi hagin nombrosos casos ha proporcionat més vies d'estudi. Però, que poden fer les persones per prevenir? Segons la doctora, el més important és tenir uns hàbits de vida saludable, fet que suposa "una alimentació amb poca grassa animal, no fumar, fer exercici, i baixar pes". Farrús també va parlar del fet de, per prevenir, tenir els fills abans dels 40 anys i no fer el tractament hormonal substitutori a la menopàusia.

 

Edicions locals