Ficosa, premi Cambra a la Gestió del Disseny 2009

L’empresa comparteix el premi per igual amb Munich, ja que el jurat d’aquesta edició opina que “les dues empreses pertanyen a sectors amb dinàmiques i mètodes d’incorporació del disseny clarament diferen

Ficosa ha estat premiada aquesta setmana amb el premi Cambra a la Gestió del Disseny 2009. L'empresa molletana comparteix aquest premi amb Munich, ja que el jurat d'aquesta edició opina que "les dues empreses pertanyen a sectors amb dinàmiques i mètodes d'incorporació del disseny clarament diferents, però que a les dues els ha suposat resultats notables i representen exemples a seguir en altres sectors". Així, mentre que Munich opera en un mercat de consum, Ficosa forma part del sector industrial. En aquest sentit, el jurat destaca de Ficosa "la clara aposta pel disseny que els darrers anys s'incorpora a l'empresa com a element tant estratègic com operatiu". Així mateix, el disseny a Munich ha estat, segons el jurat, "un factor estratègic que ha fet possible la internacionalització en un mercat madur i difícil amb una competència ben implantada".

El premi, únic a l'estat que reconeix la gestió del disseny, a ambdues empreses va ser lliurat a la Casa Llotja de Mar en el marc de la BCN Desing Week 2009. D'aquesta manera, el guardó "reconeix les empreses que han sabut rendibilitzar la seva gestió global del disseny, la qual els ha suposat una millora en la seva estratègia empresarial, una optimització dels recursos per a la diferenciació i un millor posicionament, i un conseqüent augment de la seva competitivitat", asseguren des de la Cambra. A més, enguany, el reconeixement bé acompanyat d'una Beca Cambra valorada en 6.000 euros.

 

Edicions locals